Păstrarea valorii afacerii tale

Împreună vom rezolva acele aspecte ale afacerii tale pentru care investitorii vor putea scădea justificat prețul oferit pentru ea

Hai să luăm un exemplu.

Să presupunem că afacerea ta ar valora 10 milioane Euro – atât ar fi valoarea la care ați ajuns în urma negocierii cu investitorul. Acum e momentul ca investitorul să verifice dacă toate aspectele afacerii tale sunt așa cum le-ai descris și cum crede el că ar trebui să fie, etapă numită due diligence.

În urma respectivei verificări constată o serie aspecte negative a căror rezolvare investitorul estimează că l-ar costa 3 milioane Euro. Tu știi însă că rezolvarea lor așa cum dorește investitorul te-ar fi costat câte sute de mii, cel mult 1 milion Euro. Doar că el nu are niciun interes ca cifra avansată să fie mai mică. Acum tu vei putea:

  • să refuzi vânzarea, să-ți pregătești afacerea pentru vânzare și să încerci din nou să găsești câțiva investitori.
  • încerca o negociere cu investitorul pentru a scădea diferențele
  • vinde afacerea și să pierzi din start circa 2 milioane Euro.

Lucrând împreună la pregătirea afacerii tale pentru vânzare, am fi evitat până la 95% din motivele sale cele mai frecvente de reducere a prețului pentru afacerea ta. De ce doar 95% și nu 100%? Deoarece investitorii sunt deosebit de „creativi” și nu vom putea acoperi toată plaja de motive – dă click aici pentru a afla aspectele la care vom lucra. Dar chiar și cu 95% acoperire, ai fi putut scădea cel mult 0,5 milioane Euro din cei 10 milioane negociați.

Față de pierderea de circa 3 milioane Euro în situația în care afacerea n-ar fi fost pregătită pentru vânzare, tocmai ai câștigat 2,5 milioane Euro. Nu e deloc rău. Aș putea spune că ar fi o afacere în sine!

Contactează-ne pentru pregătirea afacerii tale pentru vânzare