Exit plan… despre ce vorbești?

 

Partea bună atunci când ai o afacere este că poți alege.

Partea mai puțin bună este că mereu trebuie să alegi.

Și dacă tot ai intrat într-o afacere, e doar o problemă de timp când și cum vei ieși din ea. Nu ne prea place să ne gândim la asta. Poate nici măcar nu suntem conștienți de aceste alegeri. Dar iată opțiuni mari, generale pe care le ai:

  1. Îți vinzi afacerea, într-un fel sau altul
  2. O lași de izbeliște sau intră în faliment în urma unor probleme
  3. Muncești până într-o zi când… o lași moștenire.

Presupun că eventualitatea unui faliment nu „ne dă aripi” ca și într-o celebră reclamă. Nu aș crede, de asemenea, că sunt mulți între noi care se trezesc cu gândul că vor dori să lucreze în afacerea lor până nu vor mai putea… și o vor lăsa moștenire.

Judecând „la rece”, cea mai bună cale de a ieși din afacerea ta ar fi vinderea ei. Iar dacă tot ar fi să o vinzi la un moment dat, cred că ai dori ca prețul obținut să fie suficient de mare pentru a putea trăi fără ca nivelul tău de viață să scadă, obținând în urma vânzării acea siguranță financiară la care poate visai acum mulți ani, atunci când ai început această aventură.

Ai putea începe să încerci să o vinzi acum, la cel mai bun preț pe care l-ai putea obține sau să faci acest lucru peste o anumită perioadă de timp. Doar că foarte puține afaceri se vând. Și nu doar la noi, unde estimez că se vând cel mult 5% dintre afacerile de vânzare. De ce? Iată câteva motive pe care le-am întânit cel mai des:

  • Prețul cerut e prea mare
  • Afacerea nu e pregătită pentru vânzare
  • Afacerea are puține elemente valoroase pentru un potențial cumpărător.
  • Decizia de a o vinde a fost luată prea târziu.

De fapt, ce caută să cumpere un potențial cumpărător? Ce aspecte sunt valoroase în ochii lui pentru a ști ce modificări am putea face înainte de a începe căutările?

Nu e atât de greu să găsim răspunsurile la aceste întrebări. Doar să ne gândim la ce ne-am dori noi, dacă am fi în locul lor. Fie și ipotetic, cred că cu toții am dori să cumpărăm o afacere stabilă, profitabilă, cât mai simplă cu putință, ce să funcționeze cu o implicare minimă din partea noastră și, dacă se poate, înlocuirea facilă a unui angajat în cazul în care acesta decide să părăsească firma respectivă. Simplu, nu-i așa?

Câte astfel de afaceri sunt? Eu cred că destul de puține. Însă orice afacere poate fi transformată într-una vandabilă de genul exemplului mai sus, într-o perioadă de 1-3 ani, dacă ești dispus să mergi pe acest drum.

Căutarea potențialilor clienți interesați de afacerea ta precum și vânzarea ei până la încasarea efectivă a banilor ar putea dura 6-18 luni. Adunând aceste perioade de timp rezultă că, dacă dorești ca afacerea ta să se vândă la un preț premium, acest lucru ar necesita un proces cu o durată de 2-5 ani.

În mod firesc vine următoarea întrebare: „- Când vei dori să ieși din afacerea ta?”

În final:„- Ce urmează să faci în acest sens?”

E momentul să-ți dai câteva răspunsuri și să faci câteva alegeri.

 

Îți doresc alegeri bune și mult succes în tot ceea ce faci!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s